Szeretettel üdvözöljük a Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség hivatalos oldalán! Jó olvasást kívánunk!

2011. január 19., szerda

Keresztyén közösség Nagyalásonyban!

2011. január 19-én istentiszteleti alkalomra hívogatta az evangélikus templom harangja a helyben és környéken lakó embereket. A szokottól eltérően azonban ezen a szerdai napon nemcsak evangélikus testvérek, hanem református és római katolikus gyülekezeti tagok is meghallották a falu közepén tornyosuló torony harangját, hiszen ökumenikus alkalomra hívogatta a híveket!

Az ökumené Nagyalásonyban nagy hagyományokra tekint vissza. Régóta megfogalmazódott már a vágy a gyülekezetek közösségében, hogy az évben több alkalommal is együtt dicsérjék Isten nevét.
A protestáns közösség szoros baráti kapcsolatára jól példa, a havonta egyszer egymás templomának felkínálása az adott felekezetű Istentisztelet megtartására. Évtizedek óta tartják minden hónap első vasárnapján Istentiszteletüket a nagyalásonyi és dabronyi reformátusok az evangélikus templomban és a nyárádi evangélikusok a református templomban.

De a protestáns összetartozás ereje, a római katolikus testvérek mellett válik igazán értékessé, hisz a három felekezet közösen tudja a keresők, a kételkedők, a hitükben meggyengültek felé mutatni, bár sokszínű az egyház, de az Ura és Istene egy, az a szerető Isten, aki kezében tartja életünket!

A három lelkész közös liturgiai szolgálata és Kovács Elemér református lelkipásztor szószéki szolgálata tovább erősítette a keresztyének összetartozásának vágyát, és bízzunk benne, hogy az Isten kegyelméből sok ilyen alkalom fogja az elkövetkező időkben váltani egymást, ahol mindenki megőrizve saját értékeit és identitását, egységben tudja dicsérni Isten nevét!

(Pongrácz Máté)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése