Szeretettel üdvözöljük a Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség hivatalos oldalán! Jó olvasást kívánunk!

2011. június 5., vasárnap

Veszprém Megyei Evangélikus Találkozón jártunk!

Idén harmadszor rendezték meg a Veszprém megyei evangélikusok találkozóját a pápai Sportcsarnokban. Az immár hagyományosnak mondható rendezvényen rengeteg gyülekezetből sereglettek a résztvevők. Az egész megyéből, sőt a megyén kívülről is érkeztek evangélikusok.

A Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközségből közel 40 gyülekezeti tag töltötte el a vasárnapot ebben a népes közösségben.

A tervezett programnak megfelelően Istentisztelettel kezdődött a vasárnap, melyen a megyei lelkészek liturgiában végzett szolgálata mellett, Ittzés János nyugdíjba vonuló püspök hirdette Isten igéjét.
Püspök Úr igehirdetésében többek között a gyülekezetek felelősségére hívta fel a figyelmet és jelezte, nem lehet másra hárítani a felelősséget, a gyülekezetnek és gyülekezeti tagoknak kell elsőként a Szentlélek hívása után lépni, nem másra kell várni. Nem az a kérdés, miért nincsenek többen a templomokban, hanem az a kérdés, mi megtettünk-e mindent annak érdekében, hogy Krisztus evangéliuma minél több emberhez eljusson.

Az Istentisztelet után Polgárdi Sándor köszöntötte a vendégeket és a gyülekezetek tagjait, majd fórumbeszélgetésre került sor, ahol az egyház életével kapcsolatos kérdéseket vitattak meg közéleti személyiségek, köztük Lengyel Anna, a Déli Egyházkerület felügyelője, vagy épp Boros Bánk Levente, politológus.

Az ebéd elfogyasztása után ketté vált a programok sora, a Sportcsarnokban zenés műsor következett, míg a Petőfi gimnáziumban, gyermekműsor szórakoztatta az érdeklődőket.

Nagy öröm, hogy ebben gyülekezetünk és településünk fiataljai is tevékenyen részt vettek, akik keresztyén zenét játszottak a hallgatóságnak, Horváth László nagyalásonyi tanár vezetésével.

A bőséges programot Szemerei János megválasztott és Ittzés János nyugállományba vonuló püspök beszélgetése zárta.

Bízom benne, aki ellátogatott a Veszprém megyei evangélikusok találkozójára, az megtapasztalta Isten közelségét ezen a vasárnapon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése