Szeretettel üdvözöljük a Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség hivatalos oldalán! Jó olvasást kívánunk!

2010. október 7., csütörtök

Határtalan áldozatkészség!

Nehéz szavakat találni akkor, amikor olyan világot élünk, hogy mindenki elzárkózik, mindenki félrevonul, mindenki elhárítja a felelősséget Isten ügyének továbbvitelétől, az örömhír terjesztésétől.

Nehéz szavakat találni arra a mérhetetlen, ebben a világban szinte példa nélküli önzetlenségre, mellyel egy kedves Nemesszalókról elszármazott testvérünk, Guóth Gyula bácsi a Nemesszalóki Evangélikus Közösséget anyagi téren megajándékozta.

91 éves idős testvérünk nagyobb összegű adománya és felelős döntése, soha jobbkor nem érkezhetett volna Nemesszalókra, hisz a nehéz anyagi helyzet mely ebben a világban sokfelé megtalálható, az elmúlt hónapokban közösségünket is elérte.

De mint szép evangélikus énekünk írja: "az ÚR mindent oly bölcsen intézett: Sasszárnyon hordozott, vezérelt sok bajban téged! Nagy irgalmát, naponként tölti reád, áldását mindenütt érzed".

Ahogy Gyula bácsi megélte élete ezer baja és betegsége között ennek az éneknek igaz szavait és az Úr védő karját életén, ugyan úgy érzi most nemesszalóki gyülekezetünk is ezeket az érzéseket.
Guóth Gyula bácsinál Porpáczy Istvánnéval és Szalóki Dezsővel
Hálánk jeléül, házában látogattuk meg Gyula bácsit, a nemesszalóki gyülekezetünk felügyelőasszonyával és gondnokával és köszöntük meg adományát, valamint életére Isten gazdag áldását kívántuk Isten igéjével:

"Ti szabadságra vagytok elhívva; szeretetben szolgáljatok egymásnak." (Gal. 5,13.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése