Szeretettel üdvözöljük a Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség hivatalos oldalán! Jó olvasást kívánunk!

2011. február 27., vasárnap

Ifjúsági Istentisztelet!

Második alkalommal gyűltek össze a nagyalásonyi, dabronyi és a nemesszalóki fiatalok hogy közös ifjúsági Istentiszteleten vegyenek részt.
Új élmény mindenki számára, olyan alkalmakon részt venni, ahol a harmónium helyett zongora, gitár és basszusgitár szól, ahol a kötött szószéki szolgálat helyett, kötetlen, beszélgető igehirdetés hangzik és ahol a régi egyházi énekek helyett új fiataloknak szóló zenéken keresztül szólal meg Isten örömüzenete: Krisztus minden ember így a legfiatalabbak megváltója is.

A 2. Ifjúsági Istentisztelet témája a keresztség volt, amely minden fiatal számára jelzi és jelképezi újra és újra, hogy Istenhez tartozásuk megmásíthatatlan. Pál apostol élménye került elő, ahogy megtapasztalt Szilász mellett azt a csodát, hogy az Úr Isten még a földrengést, a természetet is képes felhasználni, hogy az övéit megmentse és embereket elhívjon az ő követésére.
Pál és Szilász az Isten ügyének képviselete miatt épp egy börtön mélyén ült, amikor Isten egy földrengés által törte le bilincseiket kezükről. Ők azonban mozdulatlanok maradtak, ezzel is jelezve, nem futamodnak meg, nem választják soha a könnyebb utat. A börtönőr hitüket látva megkeresztelkedett és Krisztus követő lett, mert ő is ahhoz a Krisztushoz akart tartozni, akiben reménykedve ilyen tisztává válik az emberi szív.
Az Istentisztelet zárásaként ismét könnyűzene szólt, köszönjük Horváth László és Szemerei Márton közreműködését.

Mindezek után pedig következett a várva várt házi hittanverseny, ahol a nagyalásonyi fiatalok mérhették össze erejüket a dabronyi és nemesszalóki ifjúsággal. Az eredmény vége igazságosra sikeredett, hisz az alsós korcsoportban a nagyalásonyiak (Rozs Vivien, Rozs Viktória, Szekér Balázs, Lékai Dániel), a felsős korcsoportban a nemesszalókiak diadalmaskodtak (Vida Petra)!



Istentől kérjük a segítséget és az erőt, hogy további közös ifjúsági alkalmak színesíthessék gyülekezeti életünket, hogy a fiatalok minél jobban bekapcsolódva az evangélikus egyház életébe, felnőttként felelős gyülekezeti tagként tudjanak gondolkodni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése