Szeretettel üdvözöljük a Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség hivatalos oldalán! Jó olvasást kívánunk!

2011. április 19., kedd

Keresztelési emlékünnep a Társult Egyházközségekben!

A virágvasárnap kellemes hangulatát a nagyalásonyi, dabronyi és nemesszalóki gyülekezetekben arra használtuk fel, hogy megemlékezzünk arról a nagy csodáról, hogy Isten elhívott és ma is hív tanítványokat gyülekezetébe.


Isten igéje így hívogatta a templomba vágyókat ezen a vasárnapon:
"A keresztség által ugyanis eltemettetünk vele a halálba, hogy amiképpen Krisztus feltámadt a halálból az Atya dicsősége által, úgy mi is új életben járjunk." (Róm.6,4) 

A keresztelési emlékünnep, melyre vasárnap vártuk a testvéreket, főképp azokhoz a gyülekezeti tagokhoz szólt, akik 50, 60, 70 vagy akár 80 évvel ezelőtt lettek megkeresztelve, illetve azokhoz a kistestvéreinkhez, akik pár éve lettek Krisztus egyházának tagjai.
A hívást sokan meghallották és a kerek évfordulón együtt tudtunk örülni, Isten megtartó kegyelmén és a hozzá tartozásunk felfoghatatlan csodáján.

Ezen a vasárnapon Rostáné Piri Magda esperesasszony hirdette Isten igéjét gyülekezeteinkben és tett bizonyságot arról, milyen fontos pecsét az ember életében a keresztség. 

Az Istentisztelet zárásaként, minden évfordulót ünneplő testvért vártuk az oltár elé, ahol egy csepp víz és áldás kíséretében emlékeztettük őket arra, meg vannak keresztelve és ez azt jelenti Isten gyermekként tekint rájuk.

A szép ünnepet hiszem, Isten gazdagon megáldotta, és aki eljött vasárnap a templomba érezte, jó Krisztus gyülekezetébe tartozni. Bízzunk benne, hagyományteremtő lesz a kezdeményezés, és a következő években is össze tudunk gyülekezni virágvasárnap, keresztelésünkre emlékezve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése