Szeretettel üdvözöljük a Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség hivatalos oldalán! Jó olvasást kívánunk!

2011. április 12., kedd

Szekrénysorral bővül a nagyalásonyi gyülekezeti ház!

A nagyalásonyi gyülekezetben régóta nagy kérdés, hogyan lehet megoldani a régi, nagy eszmei értékkel rendelkező iratok, anyakönyvek tárolását.
Hosszú várakozás után, végül tavaly ősszel megkezdődött a levéltárrendezés gyülekezetünkben. A sok irat rendezéséről már honlapunkon beszámoltunk. Azonban már akkor felvetődött egy ötlet,  - látva a szép dobozokba összegyűjtött iratokat - szükség lenne egy helyre, ahol ezek az iratok biztonságban megőrizhetők.
Így tehát a tavaly befejeződött nagyalásonyi evangélikus gyülekezet teljes iratanyagának rendezése, dobozolása után, már csak egy feladat állt a gyülekezet vezetői előtt, megoldani a tárolás kérdését.

A mostani hely, a parókia hátsó kamrája természetesen nem volt alkalmas a községünk számára is hatalmas értékeket őrző iratok tárolására, ezért 2011 március elején egy pályázatot nyújtottunk be az egyházunk Gyűjteményi Tanácsához, melyben kértük, segítsék meg gyülekezetünket és támogassanak minket azon tervünkben, hogy egy beépített szekrényt készíthessünk a gyülekezeti ház hátsó szobájába.

A döntés megszületett és több mint 100.000 forinttal támogatta gyülekezetünket a Gyűjteményi Tanács, így bízhatunk benne, Pünkösd ünnepére csodálatos szekrénysorral gazdagodik közösségünk, és végre biztosak lehetünk abban, hosszú évekre jó, az iratok számára alkalmas helyen lesznek tárolva az egyházközség anyakönyvei, iratai, dokumentumai, oltárterítői és könyvei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése