Szeretettel üdvözöljük a Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség hivatalos oldalán! Jó olvasást kívánunk!

2010. december 14., kedd

Ádventi Koncert Dabronyban!

A hideg idő ellenére, nagyon sokan voltak kíváncsiak arra az ádventi koncertre, amit a Dabronyi Evangélikus Templomban tartott az evangélikus gyülekezet. A meghívott kórus a külsővati idősek otthona munkatársaiból összeállt együttes volt, akiket külsővati zenéhez értő fiatalok egészítettek ki.

Az alkalmat Árus Kovács Gábor plébános imája nyitotta, majd felcsendültek a szép ádventi zenék és csodálatos hangulatot teremtettek a hideg templomba.
A sok ádventi éneket cselló és zongorajáték, valamint egy szép vers színesítette.

Kórus Nagyalásonyban
A koncert végén, Pongrácz Máté evangélikus lelkész olvasott fel egy rövid áhítatot Ordass Lajos tollából, majd imádsággal zárult a dabronyi alkalom. 

A kórus a Csendes éj eléneklésével búcsúzott Dabronytól és  bizony az ének sorai hosszú percekig, meg is maradtak a haza felé tartó közösség szívében.

Bízzunk benne, ez a koncert Karácsony ünnepére való lelki felkészülésben segítséget nyújtott minden kedves testvér számára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése