Szeretettel üdvözöljük a Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség hivatalos oldalán! Jó olvasást kívánunk!

2010. december 14., kedd

Szeretetvendégség Nagyalásonyban!

Az elmúlt hétvégén 2010. december 11-én különleges alkalomra gyűltek össze az evangélikus és más felekezethez tartozó testvérek a nagyalásonyi Kinizsi Pál Általános Iskola aulájában, hiszen ádventi szeretetvendégségre került sor a Nagyalásonyi Evangélikus Gyülekezet szervezésében.

Már az alkalmat megelőző órákban megtelt a süteményes asztal minden finomsággal, amelyeket a gyülekezet asszonytestvérei készítettek az ádventi alkalomra.
17 órára az aula is szépen megtelt, és Pongrácz Máté evangélikus lelkész köszöntő szava után a külsővati idősek otthona dolgozóiból létrehívott kórus szép zenéjére figyelhettek a résztvevők. A kórus énekeit, külsővati fiatalok csellójátéka és zongorajátéka színesítette valamint Szalay Rozália evangélikus presbiter testvérünk szép versmondása.
A kórus zeneszámai között, Pongrácz Máté lelkész tartotta meg nyitó áhítatát, amelynek során Ordass Lajos gondolatait osztotta meg a testvérekkel az ádvent különlegességéről és a mennyország páratlanságáról.

Az imádság és éneklés után a meghívott vendég, Szemerei János a Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye esperese vette át a szót, aki az egyház útépítő munkájáról és a jövő nagy kihívásairól, feladatairól beszélt 40 percben a hallgatóságnak. Az előadás végeztével kérdések hangoztak felé a szorvány gyülekezetek helyzetével kapcsolatban, a jövő egyházával kapcsolatban és egyéb témákban.
A válaszok közben a sütemények is az asztalra kerültek, és közös gondolkodás, beszélgetés kezdődött a résztvevők között.







Csikós József képei
Bízzunk benne, ádvent csendjében a közösség, a beszélgetés és a zene segítségével közelebb tudtunk kerülni egymáshoz és ami talán ennél is fontosabb, közelebb tudtunk kerülni ahhoz az Úrhoz, aki teremtett minket és feladattal látott el, itt a földi vándorúton.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése