Szeretettel üdvözöljük a Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség hivatalos oldalán! Jó olvasást kívánunk!

2011. szeptember 11., vasárnap

Egy kis szív története

Susanne Margreiter és Mc Quie történetének kivonata - gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.


Volt egyszer egy kis piszkos szív, amely egy piszkos szívekkel teli városban élt. Időnként a kis piszkos szív őszintén elgondolkodott. Ilyenkor felismerte, hogy gyakran tett rosszat. De azután nagyon gyorsan eszébe jutottak mentségek, és ezt gondolta magában: „A többi piszkos szív a városban ugyanazt teszi, mint én, így nincsen semmi baj.” A piszkos szívek városa kerül volt egy széles, mély árok, így senki sem tudott kijönni onnan, és nem kerülhetett igazán közel Istenhez.
Akkor Isten elküldött egy tiszta szívet, Jézus Krisztust. Ő sohasem hazudott vagy lopott, és mást sem tett soha, ami Isten szemében bűn volt. A piszkos szívek természetesen észrevették, hogy a tiszta szíve egészen más, mint ők mert a tiszta szív mindig arra emlékeztette őket, hogy ők maguk milyen piszkosak. Ezen annyira feldühödtek, hogy egy napon elhatározták, hogy megölik a tiszta szívet. Amikor ezt megtették, vér folyt ki a szívéből, ami híddá változott a széles, mély árok felett, így eljuthattak már Istenhez. Aki használni akarja ezt a vérhidat, annak kérnie kell Jézust, hogy bocsássa meg a bűneit.
A kis piszkos szív ugyanolyan tiszta akart lenni, mint a tiszta szívek a széles, mély árok túloldalán. De túlságosan büszke volt ahhoz, hogy bocsánatot kérjen Jézustól, így mindenféle praktikákkal próbálkozott, amik azonban nem sikerültek neki. Egyszer egy tiszta szív elmondta neki, hogy a vérhíd az egyetlen út, amely a városba vezet. Ekkor végre úgy döntött a kis piszkos szív, hogy átmegy a vérhídon. Így imádkozott: „Úr Jézus Krisztus, kérlek, bocsásd meg a bűneimet, és ajándékozz nekem tiszta szívet.” Miután a kis szív befejezte az imádkozást, már valóban nem volt többé piszkos, hanem egészen tiszta lett. Most már a tiszta szívek városában volt.
Amikor azonban legközelebb vétkezett, piszkos foltok jelentek meg rajta. Ezen nagyon lekomorodott. Ekkor azt tette, ami egyedül helyes: elmondott Jézusnak mindent, ami történt és bocsánatot kért tőle. Ekkor újra eltűnt minden piszkos folt róla, és egészen tiszta lett. Most már tudta, hogy így lehet újra és újra tiszta a szíve.

(Füzetben, Silvia Steindl képeivel, 400 Forintért megvásárolható keresztyén könyvesboltokban.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése