Szeretettel üdvözöljük a Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség hivatalos oldalán! Jó olvasást kívánunk!

2011. március 15., kedd

3. hely a megyei hittanversenyen!

Gyülekezetünkből 3 csapattal indultunk útnak 2011. március 12-én, hogy megmérkőzzünk a Veszprém megyei evangélikus gyülekezetek ifjúsági csapataival.
A hittanversenyre Pápán került sor. 10 órakor a pápai evangélikus gyülekezeti házban közös imádsággal és énekléssel indultak versenybe a csapatok. Az áhítatot Tóth Károly Takácsi evangélikus lelkésze tartotta.
A verseny alsós és felsős korosztálynak lett meghirdetve, Nagyalásonyból alsós és felsős diákok, Nemesszalókról csak felsős diákok neveztek be.
A 8 alsós és 7 felsős csapat több mint egy órán keresztül tölthette ki a tesztfeladatokat, az előre megadott témák alapján a Bibliából. Az idei, XX. hittanverseny témája "Foglalkozások a Bibliában" volt.
A gyerekek hosszú heteken keresztül, hittanórákon és egyéb felkészítő órákon ismerték meg egyre jobban a Szentírás adott szakaszait.
A sok készülést végül siker koronázta, hisz a vidéki csapatok közül a nemesszalóki hittanosok érték el a legelőkelőbb helyezést, őket csak a pápai és a várpalotai ifjúság tudta megelőzni.
Jutalmul oklevelet és egyéb ajándékokat kaptak az egyházmegye vezetésétől.

Istenben bízhatunk, hogy a megszerzett tudásuk a Szentírásból nem marad táptalaj nélkül és a hittanverseny kedvet csinált ahhoz, hogy az Isten igéje napi lelki táplálékká váljon evangélikus fiataljaink életében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése