Szeretettel üdvözöljük a Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség hivatalos oldalán! Jó olvasást kívánunk!

2011. március 9., szerda

Böjti időszak a keresztség jegyében!

A böjti csendet a Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközségben arra szeretnénk felhasználni, hogy tekintetünket az élet rohanó körforgásában arra az apró vízcseppre fókuszáljuk, amely látszólag jelentéktelennek tűnő módon párolgott el testünkről, mégis az Úr Isten színe előtt óriási értékkel bíró jel.

Az Isten drága szentsége a keresztség, amely Isten felé vezeti az ember. A keresztelésre figyelő böjti időszakunk kezdő állomása 2011. március 13. 10 óra, amikor minden 6 évnél fiatalabb Nagyalásonyban megkeresztelt kisgyermeket és családját várjuk szeretettel a vasárnapi Istentiszteletre, ahol a gyermekeket emlékkeresztségben részesítjük.
Ennek az emlékkeresztségnek a lényege és célja az, hogy felhívjuk a figyelmet minden gyülekezeti tagunk számára, hogy Istennek a gyermek nem csak a keresztelése pillanatában fontos, hanem egész élete útján számon tartja és figyel rá, őrzi őt és hívja gyülekezetébe.

Reméljük sokan hallják meg a hívást és jönnek el Böjt első vasárnapján a nagyalásonyi gyülekezeti házba!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése