Szeretettel üdvözöljük a Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség hivatalos oldalán! Jó olvasást kívánunk!

2010. december 14., kedd

Istentisztelettel egybekötött szeretetvendégség Nemesszalókon!


Bár Nemesszalókon csak minden első és harmadik vasárnap van istentiszteleti alkalom, most mégis szép számmal jelentek meg az evangélikus testvérek a második vasárnap is a gyülekezeti teremben, hisz Istentisztelettel egybekötött szeretetvendégségre voltak hivatalosak.

Az alkalom 2010. december 12-én 13.30-kor kezdődött Istentisztelettel, ahol Isten igéjét Szemerei János a Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye esperese hirdette.
A liturgia szolgálatában a helyi beosztott lelkész, Pongrácz Máté segédkezett. Az Istentisztelet végeztével az összegyűlt testvérek a már szépen elkészített asztalok köré ültek, hogy meghitt asztalközösségben hallgassák meg a szeretetvendégség előadóját, Szemerei Jánost. A témája a délutánnak az egyház jövőjéről való beszélgetés volt. A tartalmas és fontos kérdéseket feszegető előadás után, több presbiter testvér felszólalása következett, és egyfajta közös gondolkodás indult arról, merre kell haladnia a jövőben evangélikus közösségeinknek.
Az alkalomról bár meghívott vendégünknek korábban el kellett sietnie, azonban mindez nem szegte kedvét az egybegyűlteknek, és sütemények, üdítők mellett hosszan beszélgettek a gyülekezet sorsáról és egyéb felmerülő kérdésekről.

Istentől megáldott alkalom volt ez az együttlét, ezt minden résztvevő érezhette és bizony igény fogalmazódott meg a többszöri találkozás és közös beszélgetés megszervezésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése