Szeretettel üdvözöljük a Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség hivatalos oldalán! Jó olvasást kívánunk!

2011. november 15., kedd

Újra vásárolhatóak a kerületi könyvek

Isten hűségének tanúja – A Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület történetét ismertető könyv bemutatójára került sor a Nemzeti Múzeumban
fotó: evangelikus.hu - KissT

A korábban említett, egyháztörténetünk történetét feldolgozó könyvből már meglévő példányok hamar elfogytak, és örömmel jelentem, hogy még sikerült rendleni belőle tíz darabot, amiből háromnak már van is gazdája. Aki szeretne még vásárolni, Pethő Judit lelkészt keresse meg személyesen, telefonon vagy emailben.

A könyv két vastag kötetben dolgozza fel a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület történetét, a reformációtól egészen napjainkig. Szerepel benne az egész kerület története, az egyházmegyéké, és külön a gyülekezeteké. A mi gyülekezetünk esetében Alásony, Dabrony és Szalók külön-külön is részletezve van, a gyülekezetek jelenlegi presbiteri névsorával és az összes valaha itt szolgált lelkész névsorával és évszámaikkal. Az összeállítás Nagy Zoltán lelkész úr idejében készült.

A két kötet, cd melléklettel együtt (a színes fényképek ezen találhatóak meg), mindössze 2.000 Forintba kerül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése