Szeretettel üdvözöljük a Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség hivatalos oldalán! Jó olvasást kívánunk!

2011. június 26., vasárnap

Gyülekezeti hittantábor!

Idén júniusban, ismét megrendezésre került a hagyományosnak nevezhető gyülekezeti hittantábor. Ebben az évben a bobai evangélikus gyülekezethez csatlakozott közösségünk és együtt valósítottuk meg a hittanosok táborát a Vas megyéhez tartozó Meszlen községben.
A tábor létszáma közel 30 fő volt, érkeztek fiatalok Bobáról, Alsóságról illetve a csöglei körzetből, valamint Nemesszalókról, Dabronyból, Vidről és Nagyalásonyból is.
A hétfőtől péntekig tartó egy hét ezernyi programot rejtett. Volt ismerkedős játék, bátorságpróba, focibajnokság, palacsintaparti, vezetőkereső játék és sok-sok egyéb program. A hét témája az "ünnepeink" voltak. Így ebben a szép nyári időszakban újra megélhették a hittanosok az Ádvent, a Karácsony, a Húsvét, Pünkösd, és Reformáció ünnepének légkörét. Ennek apropóján a gyermekek készítettek ádventi koszorút, díszítettek fenyőfát, volt részük Húsvéti locsolásban, megválasztották a pünkösdi királyt és összeállíthatták a 95 tételt is.
Természetesen, ahogy lenni szokott, minden reggel és este Isten igéje köré gyűltek a fiatalok és együtt énekeltek és hallgatták Isten igéjét a csodálatos meszleni evangélikus templomban.
A hét közepén a nagyalásonyi általános iskola végzős diákjai is ellátogattak a táborba, akik az iskola együttesének tagjaiként, keresztyén ifjúsági énekek eljátszásával színesítették a hét programját.

A tábor zárásaként a tábortűz sajnos elmaradt egy hatalmas vihar következtében, ennek ellenére örömmel és sok élménnyel térhetett mindenki haza az öt napos hittantábor zárása után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése