Szeretettel üdvözöljük a Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség hivatalos oldalán! Jó olvasást kívánunk!

2011. június 7., kedd

Készül a nemesszalóki kerítés!

Tavaly nyáron, még senki sem gondolta, hogy az évek óta húzódó probléma, a romos kőfal a templom és a parókia között, amely közel 62 méter hosszú, egy év múlva eltűnik és helyét egy csodálatos új kerítés veszi át.

Az idei évben azonban az Úr Isten kegyelmét megtapasztalhatta a nemesszalóki evangélikus gyülekezet és megkezdődött a régi kerítés bontása és az új felépítése. Elsőként Guóth Gyula bácsi adományát kell megköszönnünk, majd a nemesszalóki önkormányzat és a nemesszalóki TSZ segítségét amellyel segítették terveink megvalósulását. Végül, de nem utolsó sorban a nemesszalóki gyülekezeti tagok áldozatkész adományaiért kell hálát adnunk.




A kerítés anyagának Nemesszalókra szállítása április végén megtörtén, majd május elején elkezdődhetett a kerítés bontása. Köszönjük mindazok segítségét, akik ebben a bontási munkában részt vettek, különösen is a Nemesszalóki Mezőgazdasági Zrt. segítségét.
Az új kerítés építése május közepén kezdődhetett meg és elkészülte után Nemesszalók Község Önkormányzata vállalta a rossz állapotban lévő kerítés előtti járda rendbehozatalát. Így nem csak a kerítés, de a templom előtti járda is megszépül. Az út aszfaltozása és a templom előtti tér térkövezése ezekben a napokban fejeződik be.




















Ha az Isten segít minket, a templom és a kerítés körüli munkák pünkösdre befejeződnek, és az ünnepi átadás július első napjaiban megtörténhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése