Szeretettel üdvözöljük a Nagyalásony - Dabrony - Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség hivatalos oldalán! Jó olvasást kívánunk!

2010. október 6., szerda

Elindult a hittanoktatás gyülekezetünkben!


Nagy örömmel számolhatok be a nagyalásonyi, dabronyi és nemesszalóki olvasóknak, hogy az elmúlt hetekben, a szokásos tanévnyitó Istentisztelettel megkezdődtek az evangélikus hittanórák a nagyalásonyi és a nemesszalóki általános iskolában.

Istennek hála, az evangélikus gyermekek létszáma az elmúlt évekhez képest, nem hogy stagnált, hanem kis mértékben még emelkedett is, így egészen pontosan 50 gyermekkel kezdődhetett meg a két intézményben a hittanoktatás.

Bízzunk benne, hogy azok a gyermekek, akik az új tanév kezdetén újra nekikezdenek a hittanóráknak, egyre több és több ismeretet szereznek Isten igéjéről valamint egyházunk tanításáról, és így közelebb kerülnek ahhoz az Úrhoz, aki mindig biztos pont életünk számtalan helyzetében.

Ennek az útnak segítségeként meghirdettünk egy a gyermekek számára szóló ifjúsági alkalmat is minden pénteken 18 órától az evangélikus gyülekezeti házban, ahol énekléssel, bábozással és játékkal próbáljuk a gyermekek közötti közösséget, és az Istenhez tartozás örömét erősíteni.

Mindezek mellett, elkezdődött a konfirmációoktatás is az evangélikus gyülekezetben. Idén 5 konfirmandusa lesz gyülekezetünknek. A konfirmáció órák minden pénteken 17 órától kerülnek megrendezésre.

Az ifjúsági alkalom, a konfirmáció valamint hittanóráink természetesen nyitottak minden olyan gyermek számára, aki bár szorosan nem kapcsolódik a gyülekezet közösségéhez, vagy nem helyben tanul, de szívesen bekapcsolódna közösségünkbe.


Időpontok:
  • ifjúsági alkalom:
            péntek 18 óra (evangélikus gyülekezeti ház)
  • hittanóra Nagyalásonyban:
      kedd és szerda
  • hittanóra Nemesszalókon:
       péntek
  • konfirmáció óra
      péntek 17 óra (evangélikus gyülekezeti ház)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése